İran ve 5+1 grubu arasında oturum

  • 20 Temmuz 2016
  • 791 kez görüntülendi.
İran ve 5+1 grubu arasında oturum

İran dışişleri bakan yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, İran ve 5+1 grubu arasında nükleer anlaşmanın yürürlüğüyle ilgili oturum hakkında açıklamada bulundu.

Nükleer anlaşmanın  takibi kurumunun İran başkanı Abbas Erakçi,  İran ve 5+1 grubu arasında  nükleer anlaşmanın  yürürlüğüyle ilgili ortak koalisyonun  4.  oturumu sonunda yaptığı açıklamada, oturumda Amerika’nın  İran’la bankacılık işlemlerinin kolaylaştırılmasına dair açıklama yapılmasının istendiğini belirterek, oturumda bazı yetkililerin, Amerika’nın nükleer anlaşma doğrultusunda   taahhütlerini yerine  tam olarak yerine getirmediğini ve bu durumun Avrupa ve dünyanın diğer yerlerinden İran’da iş yapacaklar için engel olduğunu  itiraf ettiklerini söyledi.

Erakçi, İran tarafının da sözkonusu oturumda, nükleer anlaşmanın   karşı tarafça taahhütlerinin yerine getirilmemesinden ötürü   rahatsızlığını bildirdiği dile getirdiğini söyledi.

Bilindiği gibi nükleer anlaşmaya göre başta ABD olmak üzere  5+1 grubunun İran’a yönelik ambargoları tam olarak kaldırmaları, bankacılık işlemlerinde engel çıkarmamaları gibi  durum sözkonusuyken anlaşmanın üzerinden bir yıl geçerken Amerika,  taahhütlerinin büyük bölümünü yerine getirmemiş ve İran da bu konuda bir çok kez uyarıda bulunmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.