İran ve 5+1 ülkeleri ortak komisyon toplantısı düzenleyecek

  • 19 Ekim 2015
  • 811 kez görüntülendi.
İran ve 5+1 ülkeleri ortak komisyon toplantısı düzenleyecek

“Kapsamlı Ortak Eylem Planı”nın ilk ortak komisyon toplantısı İran ve 5+1 ülkeleri dışişleri bakan yardımcılarının katılmasıyla bugün Viyana’da düzenlenecek.

Bir gün sürecek bu toplantıda Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın eyleme geçmesi ve komisyonun çalışmaları hususunda görüş alışverişi yapılacaktır. Bugün Viyana’ya giden KOEP Merkez Başkanı ve İran Dışişleri Bakan yardımcısı Seyyid Abbas Irakçı da daha önce yaptığı açıklamasında, söz konusu ortak komisyonda tarafların yükümlülüklerinin icrası hususnda düşünce teatisinde bulunacağını bildirmişti.

Dün AB tarafından yapılan açıklamada ile İran ve 5+1 ülkeleri arasındaki Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın bugün uygulanmaya başlamasıyla birlikte yaptırımların kaldırılması işleminin de başlandığı ifade edildi.

ABD Başkanı Barak Obama da dışişleri, hazine, ticaret ve enerji bakanlıklarına, ABD’nin anlaşmanın uygulanmasındaki nükleer yaptırımların kaldırılması dahil yükümlülüklerinin yerine getirilmesine başlanması direktifi verdi.

İran ile P5+1 ülkeleri arasında Avusturya’nın başkenti Viyana’da imzalanan nükleer anlaşma, BM Güvenlik Konseyi’ndeki onayının üzerinden 90 gün geçmesiyle bugün 18 Ekim yürürlüğe girdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.