İran ve Afganistan arasında sağlık alanında işbirliği yapılacak

  • 24 Ağustos 2015
  • 830 kez görüntülendi.
İran ve Afganistan arasında sağlık alanında işbirliği yapılacak

Afganistan Halk Sağlığı Bakanı Feruzuddin Feruz, cumartesi akşamı Tahran’da, İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile görüştü.

Laricani ve Feruz görüşme sonrası yaptıkları açıklamalarda, iki ülkenin dini ve kültürel benzerlikleri yanısıra coğrafi yakınlıkları sebebiyle daha yakın ilişkiler kurmak istediklerini açıkladılar.

Laricani, İran meclisinin, iki ülkenin kamu ve özel sektör arasındaki ilişkilerini kolaylaştırmak amacıyla Afgan meclisi ile işbirliğini ilerletmeye hazır olduğunu söyledi. Feroz, yaptığı konuşmada, sağlık hizmetleri alanında İran’ın kaydettiği ilerlemeye övgüde bulunarak, bu alanda ülke ile işbirliğini artırmak için istekli olduğunu söyledi.

Nisan ayında, İran ve Afganistan’da çeşitli alanlarda iki komşu ülke arasındaki ilişkileri ilerletme çabaları kapsamında iki tane işbirliği anlaşması imzalanmıştı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Afgan mevkidaşı Eşref Gani onun katıldığı, iki ülkenin yüksek rütbeli subaylar belgeleri imzalamıştır. Ruhani, Tahran ve Kabil’in terör ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede işbirliğini ilerletme kararı aldıklarını açıklamışlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.