İran ve Irak dışişleri bakanları telefonda ABD’nin terörist girişimini görüştüler

  • 05 Ocak 2020
  • 797 kez görüntülendi.
İran ve Irak dışişleri bakanları telefonda ABD’nin terörist girişimini görüştüler

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Iraklı mevkidaşı Muhammed Ali Hekim ile yaptığı telefon görüşmesinde ABD’nin General Kasım Süleymani’ye yönelik terörist saldırısı hakkında görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in Iraklı mevkidaşı Hekim ile telefon görüşmesinde ABD’nin General Kasım Süleymani’yi şehit etmesinin bir terör eylemi olduğunu ve Hekim ile ikili ve bölgesel meseleleri görüştüğünü açıkladı.

ABD’nin Irak’ın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne saygı duyması gerektiğini söyleyen Zarif, ABD’nin son terörist girişimini Hekim ile masaya yatırdı.

Zarif ayrıca Azerbaycan cumhuriyeti mevkidaşı Elmar Memmedyarov ve Türkiyeli mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile de telefonda görüşerek, son bölgesel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Zarif önceki gün de BM Genel Sekreteri Gutterres ile de telefonda görüşmüştü. Zarif ayrıca dün Tahran’a gelen Katar Dışişleri Bakanı’yla da bir görüşme yapmıştı.

Öte yandan Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ve Tacikistan Dışişleri Bakanı Siracüddin Mihreddin, dün İranlı mevkidaşı ile telefonda yaptıkları görüşmede, son ikili, bölgesel ve uluslararası konuları değerlendirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.