İran ve Rusya arasında bankacılık işbirliği genişliyor

  • 05 Ekim 2018
  • 1.575 kez görüntülendi.
İran ve Rusya arasında bankacılık işbirliği genişliyor

İran ve Rusya Merkez Bankaları başkanları, iki ülke arasında bankacılık kanalları işbirliğinin geliştirilmesi ve yol haritası konusunda anlaşmanın ilerletilmesine vurgu yaptılar. IRNA’ya göre, Moskova Merkez Bankası heyetine başkanlık eden İran Merkez Bankası Başkanı Abdul Nasser Hemmati Perşembe günü Rusya Merkez Bankası başkanı Elvira Nabulina ile bir araya geldi.

Bir heyet başkanlığında Moskova’ya giden İran Merkez Bankası Başkanı Abdul Nasır Himmeti, dün Rusya Merkez Bankası başkanı Elvira Nabulina ile bir araya geldi.

Bu görüşmede, Tahran’da, İran ve Rusya cumhurbaşkanlarının ticaret ve finansal ilişkilerini geliştirmek için yaptıkları son zamanlardaki oturum ardından yapılıyor.

Sözkonusu oturumda, iki taraf arasında ticari ilişkilerde milli para birimlerinin kullanımı, finansal mesajlaşma sistemlerinden yararlanma, aracılık ilişkilerinin artırılması, imar ve kalkınma projelerinin finansmanı gibi çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Rusya Merkez Bankası başkanı Nabulina, iki ülke arasındaki işbirliğini genişletmeyi ümit ederek, yakın gelecekte iki tarafın da uzlaştığı bir yol haritası çerçevesinde, İranlı mevkidaşı tarafından dile getirilen sorunları memnuniyetle karşıladı.

Taraflar,, teknik uzmanların en kısa zamanda bir araya gelip ele alınan konuların bir an önce nihaileştirilmesi konusunda anlaştılar

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.