İran ve Rusya genel kurmay başkanları arasında görüşme

  • 09 Nisan 2017
  • 1.188 kez görüntülendi.
İran ve Rusya genel kurmay başkanları arasında görüşme

İran ve Rusya genel kurmay başkanları, Amerika’nın Suriye’ye saldırısını kınayarak, ”teröristler aleyhinde operasyonların’ artacağını söylediler.

İRNA’nın haberine göre, İran genel kurmay başkanı tümgeneral Muhammed Hüseyin Bakıri ve Rusya genel kurmay başkanı Valery Gerasimov,  dün gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde, Amerika’nın Suriye’ye yönelik füze saldırısını, bağımsız bir ülkeye açık bir tecavüz olarak nitelediler ve bu saldırının Suriye ordusu ve müttefiklerinin zaferlerini yavaşlatmak ve de teröristlere ve hamilerine moral vermek ve güçlendirmek için yapıldığını söylediler.

İki ülke genel kurmay başkanları, İran ve Rusya’nın teröristlerle mücadelede kararlı olduklarını belirtirlerken, Suriye yönetiminin, İdlib’in Han Şeyhun bölgesindeki kimyasal saldırıyla ilgili olarak uluslararası bağımsız bir araştırmanın yapılmasına dair teklifinin de,  dünya toplumunun konuyla ilgili aydınlatılması yönünde olumlu bir teklif olduğunu bildirdiler.

Tümgeneral Bakıri ve general Gerasvimov, Suriye yönetimine, teröristleri ve hamilerini yenilgiye uğratıncıya kadar  desteklerini sürdüreceklerini söylediler.

Tümgeneral Bakıri, ayrıca Sn. Petersburg’daki  terörist saldırıdan dolayı Rusya halkına taziyelerini bildirdi ve Rusya halkına esenlikler diledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.