İran Veterinerlik Kurumu: Amerika stratejik 6 virüs ve mikrobu depoladı

  • 29 Nisan 2018
  • 1.489 kez görüntülendi.
İran Veterinerlik Kurumu: Amerika stratejik 6 virüs ve mikrobu depoladı

İran Veterinerlik Kurumu başkanı hayvancılıkla ilgili olarak bioterörizm tehdidinin ciddi olarak dikkate alınması gerektiğini belirterek, ”Amerika’nın stratejik 6 virüs ve mikrobu depoladığını ve bunları diğer ülkeler aleyhinde mikrobik savaş için kullanabileceğini’ söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Alirıza Refiipur, dün ”Dünya Veterinerler Günü”nün kutlanması vesilesiyle Tahran’da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamada, bioterörizmin yeni bir konu olmadığını ama insana bulaşması ve beşeriyet için tehlikesinden dolayı böyle bir durumun gerçekleşmesinden önce gerekli tedbirlerin alınmasının zaruretine vurgu yaptı.

Refii Pur, İran’ın hayvancılık alanı ve deniz ürünleriyle ilgili olarak tecrübeli uzmanlar ve araştırmacılara sahip olduğunu aynı şekilde hastalıkların teşhisi, onlarla ilgili aşı ve ilaç üretimi gibi imkanlara sahip olduğunu söyledi.

İranlı yetkili, büyük ve küçük baş hayvanlarla ilgili aşıların yüzde 95’i ve tavuk gibi kümes hayvanları aşılarının da yüzde 65’inin İran’da üretildiğini belirterek, İran’ın bu alandaki tecrübeleri ve üretimlerini Avrupa’ya sunacak düzeyde olduğunu söyledi.

28 nisan tarihi, her yıl Dünya Veteriner Hekimleri Günü olarak kutlanmakta ve bu yıl ”Dünya veteriner hekimleri günü”, 2018 yılı için ’Sürdürülebilir kalkınmada, geçim kaynaklarını ve gıda güvenliğini iyileştirmedeki veteriner hekimlik mesleğinin rolü’ olarak belirlenmiştir”.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.