İran Yargı Gücü başkanı: Emperyalizmi inzivaya itmek için dünya ile irtibat oluşturmak zaruridir

  • 09 Ağustos 2017
  • 1.086 kez görüntülendi.
İran Yargı Gücü başkanı: Emperyalizmi inzivaya itmek için dünya ile irtibat oluşturmak zaruridir

İran Yargı Gücü başkanı Ayetullah Sadık Amoli Laricani, dünya ile çok yaygın bir teamül içinde olunması gereğine vurgu yaparak, ”dünya emperyalizmini inzivaya itmek için ülkelerle yaygın bir şekilde teamül içinde olunması gerektiğini” söyledi.

Ayetullah Sadık Amoli Laricani, dün Tahran’da Yargı Kurumu’nun üst düzey yetkilileriyle oturumda, ”Dünya ülkeleriyle, hikmet, izzet ve maslahat çerçevesinde teamülün İran’ın sultacılığa karşı direnmesiyle hiç bir şekilde tezat içermediğini” söyledi.

Ayetullah Laricani, ”İran’ın Amerika’nın yaptırımları karşısında elinin kolunun bağlı kalmadığını ve İran İslam Cumhuriyeti’nin bu çerçevede sultacılığa karşı direndiğini” söyledi.

İran yargı kurumu başkanı, 14 Mordad (5 ağustos) İslami insan hakları ve insani keramet gününe de işaretle, ”bugün insan hakları konusu başta İran İslam Cumhuriyeti olmak üzere İslam ülkeleri ve bağımsız ülkelere karşı baskı aracı olarak kullanılmaktadır” dedi.

Ayetullah Laricani, dünyanın, Amerika’nın Guantanamo’daki tutuklular ve suni boğma yöntemleri gibi işkence metotlarını gördüğünü ve böylece Amerika’nın yalanlarının dünyaca bilindiğini hatırlatarak, bunu, Batının insan hakları ölçüsü açısından bariz örnek olarak niteledi ve ”onların yaşamı ve hükümet etme yöntemi, yalan,dolan ve sömürü üzerinedir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.