İran Yemen’de anlaşmaya varılmasından memnun

  • 14 Aralık 2018
  • 1.292 kez görüntülendi.
İran Yemen’de anlaşmaya varılmasından memnun

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, İsveç’in Stockholm kentinde Yemen barış görüşmelerinin ön sonuçlarını olumlu ve umut verici olarak değerlendirdi.

Dün akşam sözkonusu anlaşmayla ilgili açıklamada bulunan Behram Kasımi, bu anlaşmanın çok önemli olduğunu hatırlatarak, ‘bu uzlaşı, Yemenli grupların ülkelerinin içinde bulunduğu esef verici tablodan mazlum Yemen halkının kurtulması için daha dikkatli olmaları ve kendi gruplarının çıkarları yerine insani yardımların yapılması gereğini tercih ettiklerini göstermiştir” dedi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, başta Hudeyde limanı olmak üzere bütün limanlar ve havaalanlarının Yemen’e insani yardım için açık tutulması gerektiğini bildirdi.

Kasımi, ayrıca varılan anlaşma maddelerinin bir an önce yürürlüğe girmesi ve Yemen halkının içinde bulunduğu bu felaket durumdan kurtulmasını temenni etti.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, İran’ın İsveç’te yapılan Yemenli gruplar arasında müzakerelerde önemli rol oynadığını da hatırlatarak, ayrıca ‘İran, Yemen buhranının son bulması yolu olarak, savaşın ve kan dökmenin derhal durdurulması, Yemenlilerin kendi aralarındaki diyaloğu sürdürmesinde görüyor’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.