İran’a epidemik olmayan hastalıklarla mücadele ödülü

  • 02 Ekim 2018
  • 1.742 kez görüntülendi.
İran’a epidemik olmayan hastalıklarla mücadele ödülü

BM kurumlararası çalışma grubu epidemik olmayan hastalıklarla mücadelede ilk ödülünü İran İslam Cumhuriyeti ve bir kaç ülkeye daha verdi.

Bu ödül epidemik olmayan hastalıkların önlenmesi ve bu tür hastalıklarla mücadelede önemli kazanımları olan ülkelere veriliyor.

Dünya Sağlık Örgütü WHO Başkan Yardımcısı Soumya Swaminathan söz konusu ödülü BM Genel Kurul zirvesinin kulisinde düzenlenen törende İran İslam Cumhuriyeti’nin temsilcisine sundu.

Dünya Sağlık Örgütü, İran İslam Cumhuriyeti körlüğe sebep olan hastalığın kökünü kurutma alanında başarılı olduğunu açıkladı.

Dünyada bir milyar insan bu hastalıktan acı çekiyor. Son yarım asırda İran İslam Cumhuriyeti içme suyunun kalitesini iyileştirmek, yol, eğitim, elektrik ve sağlık hizmetleri alanlarında kaydettiği ilerleme sayesinde bu hastalığı yok eden bir kaç ülke arasında yer almayı başardı.

Bundan önce de İran Sağlık Bakanı Seyyid Hasan Gazizade Haşimi bu konuda yaptığı açıklamada, dünyada ölümlerin yüzde 80 kadarının sebebi epidemik olmayan hastalıklar olduğunu, İran bu tür hastalıkların önlenmesinde önemli başarılar elde ettiğini belirtmişti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.