İran’a Yabancı Ekonomi Akını

  • 20 Aralık 2015
  • 1.066 kez görüntülendi.
İran’a Yabancı Ekonomi Akını
İran yatırım, teknik ve ekonomi yardımlar kurumu başkanı, şu ana kadar dünyanın 30’u aşkın güçlü ekonomi ülkesinin İran’a yaptırım alanlarını görüşmek için heyetler gönderdiklerini bildirdi.

İtimat gazetesinin bugünkü sayısına demeç veren İran yatırım, teknik ve ekonomi yardımlar kurumu başkanı Muhammed Hazai, İran’a şimdiye kadar gelen yabancı ekonomi ve teknik alt yapı heyetleri içerisinde %60’ının Avrupa ülkelerine ait olduğunu ve bu heyetlerin 30’u aşkın güçlü ekonomilere sahip ülkelerden ibaret olduğunu söyledi.

İran 6. Ekonomi kalkınma programının amacının yüzde 8’lik bir kalkınmayı yakalamak olduğunu belirten Hazai, yabancı ülkelerle işbirliği konuları ve alanlarının belirlenmesi hususunda yapılan görüşmelerin artık son aşamasına geldiğini ve bu işbirliğinin yaptırımlar kalkar kalkmaz hayata geçirileceğini bildirdi.

İran yatırım, teknik ve ekonomi yardımlar kurumu başkanı, Avrupa’dan Almanya, Fransa, İtalya, Avusturya ülkeleriyle Doğu Asya’dan Japonya, Güney Kore ve Çin ülkelerinin bu konuda ön plana çıktıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.