İran’da bir yolda 11 milyar dolar yatırım gerçekleşti

  • 03 Şubat 2017
  • 1.039 kez görüntülendi.
İran’da bir yolda 11 milyar dolar yatırım gerçekleşti

İran İslam cumhuriyeti hükümet sözcüsü sadece geçen bir yılda ülkede 11 milyar dolar yatırım gerçekleştiğini duyurdu.

İRNA’nın bildirdiğine göre hükümet sözcüsü Muhammed Bagır Nobaht dün akşam İsfahan ili 2 bin 406 telekom projesinin hizmete açılması töreninde yaptığı konuşmada, Bercam nükleer anlaşmanın ardından geçen bir yılda yaklaşık 11 milyar 500 milyon dolar değerinde dış yatırım gerçekleştiğine işaretle, söz konusu yatırım fırsatlarının bir çoğunda bilim ve teknoloji transferini de beraberinde getirdiğini belirtti.

Nobaht yaptırımların kalkması ile ekonominin güçlendirilmesi için iyi fırsatların oluştuğuna işaretle de hükümetin tüm mali kısıtlamalar ve bir çok soruna rağmen, oluşan fırsattan yararlanarak, durgun olan imar projeleri, sanayi ve üretim atölye ve işyerlerini canlandırmaya çalıştığını söyledi.

Geçen 3 yılda hükümetin, eksi olan ekonomi kalkınma oranını pozitife çevirmeyi başardığına da değinen hükümet sözcüsü, yılın ilk yarsında ekonomi kalkınma oranının petrol gelirleri ile birlikte %6,5, petrol dışından ise %4,5 olduğunu da belirtti.

Nobaht Dünya Bankası ve İMF’nin son bir ayda yayınladıkları raporda İran’da ekonomi kalkınmaya işaretle, İran’ın ekonomi açısından bölgede en istikrarlı ülke olduğunu belirttiklerini ifade etti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.