İran’da düşen yolcu uçağı yolcularının naaşları intikal ediliyor

  • 21 Şubat 2018
  • 974 kez görüntülendi.
İran’da düşen yolcu uçağı yolcularının naaşları intikal ediliyor

Geçen pazar günü İran’da bir yolcu uçağının düşmesi ve uçağın kalıntılarının tespit edilmesi ve yolcuların cenazelerinin bulunmasının ardından, yolcuların Dena dağı tepesinden cenazelerinin intikali başladı.

İran Kızılay Kurumu ilk yardım işlerinden sorumlu yardımcısı Şahin Fethi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kızılay Kurumu ve Yerel  ekiplerin yolcu cenazelerini intikal için uçağın düştüğü yerde bir araya geldiklerini ve bölgede helikopterin inmesi veya uçması için hava şartlarının olmadığını  ve bundan dolayı  cenazelerin sözkonusu ekipler tarafından intikal ettirileceğini söyledi.

Bu arada  bölgede arama yapan dağcıların daha önce düşen uçağın 30 yolcusunun cenazesini buldukları bildirilmişti.

İran’ın güney batısında yer alan Kohgiluye ve Boyirahmed acil tedaviler ve hadiseler merkezi başkanı Celal Puranferd yaptığı açıklamada, ”adli tıp ve diğer sağlık kurumlarının  ekiplerinin hadise mahallinde olduklarını’ söyledi.

Bu arada İran ordusu kara kuvvetleri komutanı vekili tuğgeneral Nuzer Nimeti de, ”İran ordusu güçlerinin  uçağın düştüğü bölgede yardım ekipleriyle birlikte gerekli olduğu sürece kalacağını’ söyledi.

Bilindiği gibi Asuman Hava Yolları Şirketi’ne ait bir yolcu uçağı geçen Pazar günü Tahran’dan  Yasuç kentine uçuş gerçekleştirirken  Denakuh bölgesinde düşmüştü. Uçaktaki 66 yolcu ve mürettabattan kurtulan olmadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.