İran’da günde 10 bin korona testi yapılıyor

  • 23 Mart 2020
  • 867 kez görüntülendi.
İran’da günde 10 bin korona testi yapılıyor

İran’ın Pastör Enstitüsü Başkanı Alirıza Bigleri, ülke genelinde her gün toplam 10 bin korona virüs testi uygulandığını açıkladı.

Pazar günü düzenlediği basın toplantısında gazetecilere konuşan Bigleri, alınan tedbirlerin sayesinde hali hazırda ülke genelinde günde 10 bin korona virüs testi yapabildiklerini belirtti.

Bigleri İran sağlık kurumları korona virüs salgını başlar başlamaz, bu virüsü teşhis etme laboratuvarlarını kurmak üzere hazırlıklı olduğunu ve ilk etapta Kum ve Arak kentlerinde bu laboratuvarları kurduklarını kaydetti.

İran’da korona virüs salgınından sonra Tahran yönetiminin silahlı kuvvetlerin de yardımları ile hastalığı erken teşhis etmek, virüse yakalananlarla yakın temasta olanların bulunması, hastaları karantinaya almak ve tedavi etmekten ibaret olan ve ülke genelinde ve vatandaşların katılımı ile uyguladığı bu program tüm hızıyla devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı’nın son açıklamasına göre İran’da şimdiye kadar 21 bin 638 kişi korona virüsten etkilendi, bu sayıdan 7 bin 913 kişi iyileşti, bin 685 kişi hayatını kaybetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.