İran’da ”Muharrem” tatbikatı kapsamında ”Fetih-14” radarı tanıtıldı

  • 19 Ekim 2015
  • 702 kez görüntülendi.
İran’da ”Muharrem” tatbikatı kapsamında ”Fetih-14” radarı tanıtıldı

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu’nun “Muharrem” adı altında bugün İran’ın batısında başlayan tatbikatı kapsamında “Fetih-14” radarı tanıtıldı.

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu’nun “Muharrem” adlı askeri tatbikatı ülkenin batı ve kuzeybatısının geniş alanında devam etmektedir. Bu tatbikata Hatem’ül Enbiya(a.s) Hava Karargahı, Devrim Muhafızları ve Seferberlik Kurumu’nun (Besic) birlikleri de katılmaktadır.

Söz konusu tatbikat kapsamında konuşan Ordu Kara Kuvvetleri Komutan Vekili Tuğgeneral Kiyumers Haydari, halen devam etmekte olan “Muharrem” askeri tatbikatında “Fetih-14” radarın tanıtımı yapıldığının haberini verirken, 600 km menzili olan bu radarın, en küçük çaplı uçan nesneleri yakalama özelliğe sahip olduğunu belirtti.

Tuğgeneral Haydari, “Fetih-14” radarının en üstün özelliği en kısa zamanda komuta merkezine bağlanarak iletişim kurmak olduğunu konuşmasına ekledi.

İlk kez bu tatbikatta uzun menzilli İHA’lar kullanıldığına işaret eden Tuğgeneral Haydari, aynı zamanda uzaktan kumandalı Dehlaviye füzesi, RPG-29 roketleri, ısıya duyarlı hafif dürbünler, seyyar kara radarları, 40 mm el bombaları, M-4 silahı ve diğer askeri silahların test edildiğini söyledi.

Haydari ayrıca, İran Hava Kuvvetleri’ne ait iki adet RF4 keşif uçağı, hafif ve ağır kargo uçakları, savaş helikopterleri, Semsam ve Zülfikar tankları tatbikata katıldıklarını kaydetti.

“Muharrem” büyük askeri tatbikatı bugün ve yarın İran’ın batı ve kuzeybatısında devem edecektir.

Ordu Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ahmedrıza Purdestan da tatbikat bölgesinde bulunarak bugün yaptığı açıklamasında, İran İslam Cumhuriyeti Ordusu birliklerinin üstün savaş kabiliyetlerine işaret ederek, bölge şartlarına göre en yüksek seviyede hazırlıklı olduklarını ifade etti.

Bugünkü şartlarda tehditlerin yeni şekilleri ortaya çıktığını vurgu yapan Purdestan, savaş alanlarda en yüksek kapasiteleri ve güçlerini kullanmaları şart olduğunu konuşmasına ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.