İran’da Savaş ve Savunma Kazanımları Tanıtıldı

  • 06 Şubat 2017
  • 1.081 kez görüntülendi.
İran’da Savaş ve Savunma Kazanımları Tanıtıldı

Şafakta On Gün kutlamalarının 7. gününde, İran savunma bakanının katıldığı özel bir törenle savunma ve savaş teçhizatı ve savunma alanında 5 yerli kazanım daha tanıtıldı.

İRİB Haber ajansının bildirdiğine göre Tahran’da düzenlenen bu törende bir konuşma yapan İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Tuğgeneral Hüseyin Dehgan, bugün üretimine başlanan silahların, İran silahlı kuvvetlerinin savunma gücünü daha da artıracağını bildirdi.

İslam İnkılabının 38, zafer yıl dönümü dolayısıyla tebriklerini bildiren savunma bakanı Dehgan, İran savunma bakanlığının, kara savaşları ve hava savunması alanlarında İran silahlı kuvvetlerini desteklemek ve güçlendirmek amacıyla bu yeni sistemleri tasarlayıp üretim aşamasına getirmekle ülke silahlı kuvvetlerinin bu alandaki ihtiyaçlarının karşılanması yönünde büyük bir adım attığını bildirdi.

Savunma bakanlığı biriminde olan askeri silah ve araçların üretiminin %69luk bir artış yaşadığını belirten General Dehgan, bu süre içinde 115 çeşit muhtelif savunma araç ve gereğinin tasarlanarak üretildiğini ve kullanılmakta olduğunu söyledi.

Bugün tanıtımı yapılan bu beş savunma ürünü, akıllı Facr-5 roketleri, omuzlardan fırlatılan Misak 3 silah sistemi, 40 mm.lik el bombaları fırlatan sistem ve kişisel modern silah ve teçhizattan ibarettir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.