İran’da seçimler dine dayalı demokrasinin tecellisidir

  • 16 Mayıs 2017
  • 1.135 kez görüntülendi.
İran’da seçimler dine dayalı demokrasinin tecellisidir

İran İslami Şura Meclisi başkanının parlamento işleri yardımcısı Hüseyinali Emiri, seçimleri, İran’da dine dayalı demokrasinin tecellisi olarak niteledi ve ”İran İslam Cumhuriyeti nizamında en önemli gelişmelerden birinin cuma günü yaşanacağını” söyledi.

Hüseyinali Emiri,  dün Tahran’da düzenlediği basın toplantısında, İran İslam Cumhuriyeti nizamının özeliklerinden birinin, anayasada yer aldığı gibi halkın ülkenin yönetiminde  görüşünü bildirmesi  olduğunu” söyledi.

İranlı yetkili, cuma günü  yapılacak seçimlere katılımın görkemli olacağını hatırlatarak,  coşkulu ve görkemli katılımın her zaman İslam inkılabı rehberinin,  üzerinde önemle durduğu bir konu olduğunu söyledi.

Emiri, hangi siyasi görüş, parti, grup, din ve mezhepten olursa olsun her İranlı için seçimlere katılmanın  çok önemli olduğunu söyledi.

Hüseyinali Emiri, İran’ın  milli birlik ve beraberliğini güçlendirmek ve düşmanların ümidini ortadan kaldırmak için seçimlere görkemli katılımın gerekli olduğunu belirterek, ‘yüksek katılım aynı zamanda İran İslam Cumhuriyetinin uluslararası düzeydeki konumunun da artmasına vesile olacaktır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.