İran’dan Arap Birliğine: Siyonist rejimin mutluluğu için yapılan siyasi oyunları bırakın

  • 10 Mart 2018
  • 999 kez görüntülendi.
İran’dan Arap Birliğine: Siyonist rejimin mutluluğu için yapılan siyasi oyunları bırakın

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Arap Birliği 4. Komitesinin bildirisine verdiği tepkide, ‘’Yemen’de tecavüz, yıkım ve insani faciada sorumlu ülkeler ve terörizmle radikalizmin bölgedeki gelişmesinden sorumlu ülkeler Siyonist rejimin mutluluğu için siyasi oyunları bıraksınlar’’ dedi.

Kasımi, Arabistan, BAE, Mısır ve Bahreyn’den oluşan 4. Komite bildirisinde İran’ın Kapsamlı Ortak Eylem Planına (KOEP) bağlılığı konusundaki temelsiz iddialarına karşın, ‘’Bu bildiride İran ile ilgili söylenenler tamamen değersiz, mantıksız ve inandırıcılıktan uzaktır. Esasen bu ülkelerin bu konularda söz söyleme yetkinliği de yoktur’’ dedi.

İran’ın UAEK’nın defalarca yayınladığı raporlarına göre tüm taahhütlerine bağlı kaldığını ifade eden Kasımi, ‘’İran gerekli gördüğü zamana kadar ve menfaatleri temin olunana kadar bağlı da kalacaktır’’ dedi.

Kasımi, ‘’İran, bölgenin istikrar ve sebatında yapıcı rol ifa etmekte ve Yemen’de tecavüz, yıkım ve insani faciada sorumlu ülkeler ve terörizmle radikalizmin bölgedeki gelişmesinden sorumlu ülkeler bölgede daha fazla kriz yaratıcı ve yıkıcı rolden vazgeçmeliler. Bu ülkeler aynı anda İran korkusu yayma politikasının da hezimete uğradığını bilmeliler’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.