İran’dan Danimarka saldırısına tepki

  • 02 Mart 2017
  • 1.096 kez görüntülendi.
İran’dan Danimarka saldırısına tepki

İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Behram Kasımi, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da İran Büyükelçiliği’nin kötü niyetli bazı şahıslar tarafından saldırıya uğramasını kınayarak, “Olaydan kısa bir süre sonra Danimarka’nın Tahran Büyükelçisi dışişleri Bakanlığı’na çağırılarak kendisine uluslararası hukuka aykırı olarak düzenlenen bu saldırıyla beraber Danimarka hükümetinin İran Büyükelçiliği’nin güvenliğinin korunmasına yönelik yaptığı ihmallere karşı İran’ın şiddetli tepkisini ilettik. Ayrıca Danimarka’nın olaya sebep olan şahısları en ağır şekilde cezalandırmasını istedik” açıklamalarında bulundu.

Kasımi, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu tür saldırıların tekrarlanmasına karşı ciddi bir tepki verilmemesi, Danimarka’nın iradesizliğini ortaya koyarak, gelişmekte olan karşılıklı ilişkilerimizi de olumsuz yönde etkileyecektir.

Kendisine iletilen mesajın gayet açık olduğunu belirten Danimarka Büyükelçisi, “bu saldırı hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu eyleme karşı derin taasüfümüzü iletmek istiyorum. Mesajınızı en kısa zamanda Kopenhag’a ulaştırıp sonucunu size bildireceğiz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.