İran’dan Fransa’ya Uyarı: “Macron Büyük Bir Yanlış Yapıyor”

  • 21 Kasım 2017
  • 1.229 kez görüntülendi.
İran’dan Fransa’ya Uyarı: “Macron Büyük Bir Yanlış Yapıyor”

İran İslam Cumhuriyeti Dış İlişkiler Stratejik Konsey Başkanı Seyyid Kemal Harazi, gazetecilere; Irak’ta teröristlerden temizlenen Bukemal bölgesine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak, “Bölge IŞİD terör örgütünün Irak’ta ki son kalelerinden birisi idi. Hiç şüphesiz beklenen bu gelişme Irak için büyük bir zaferdir” dedi.

“General Kasım Süleymani’nin de söz verdiği gibi IŞİD zamanını doldurmuştur” diyen Kemal Harazi, buna karşın Amerika, İsrail ve Suudi Arabistan’ın halen IŞİD terör örgütüne verdiği desteklerin de dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmasının devamında Fransa’nın İran aleyhindeki duruşuna da değinen Kemal Harazi, “Sayın Macron büyük bir yanlış yapıyor. Onlar geçmişte Suriye’de yaşananlara geleneksel bir şekilde yaklaşmış ve bölgede üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmemişlerdi. Fransa bugün bölgedeki bu geri kalmışlığına rağmen yeni bir yanlışa daha imza atmakta. Onlar bölgedeki şartların değiştiğini görerek politikalarını değişen yeni gerçekler üzerine bina etmelidirler” dedi.

Arap Birliğinin gerçekleştirdiği son toplantı hakkında ise “Bunlar hiçbir sonuca varamayan sergi ve tiyatrodan başka bir şey değil” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.