İran’dan İİT’ye “Filistin” için tedbir çağrısı

  • 17 Mayıs 2018
  • 1.227 kez görüntülendi.
İran’dan İİT’ye “Filistin” için tedbir çağrısı

İran’ın BM Daimi Temsilcisi, İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkelerinden Filistinlilere karşı Siyonit Rejim tarafından işlenen cinayetleri durdurmak için pratik tedbirler almasını istedi.

New York’taki İİT Daimi Temsilcileri Grubu, Gazze başta olmak üzere Filistin bağlamındaki son gelişmeleri ele almak üzere toplandı.

Toplantıda konuşan İran’ın BM Daimi Temsilcisi Gulamali Hoşru, Gazze’de yaşanan katliama işaret ederek, “Ne yazık ki, Gazze’de düzenlenen barışçıl gösterilerde Filistinlilere yönelik uygulanan büyük bir şiddete tanık olduk. Maalesef baskılar sonucu işgalci rejimden başka bir katliam gerçekleştirildi” dedi.

Hoşru, “Bu katliamlar ve cinayetler uygulanırken Netanyahu ile misafirleri, ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e gayrimeşru taşımasını kutluyorlardı, İslam dünyası için utanç verici bir gündü” ifadesini kullandı.

Gulamali Hoşru, İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkelerinden Filistinlilere karşı Siyonit Rejim tarafından işlenen suçları durdurmak için pratik tedbirler almasını istedi.

Bunlara ilave olarak İranlı yetkili, bazı Arap ülkelerinin İsrail rejimini tanıma ve Tel Aviv’le ilişkilerini normalleştirme arayışının Filistin’e yönelik büyük bir ihanet olduğunu ifade etti.

İsrail rejim ablukası altındaki Gazze Şeridi’nin sınır bölgelerinde yaşanan katliami şiddetle kınayan Gulamali Hoşru, İran’ın masum Filistin halkı ile dayanışma içerisinde olduğunu ve nihai zafere kadar onlara destek sağlayacağını vurguladı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.