İran’dan Irak’a tarihi eserlerin korunması konusunda öneri

  • 01 Mart 2015
  • 1.018 kez görüntülendi.
İran’dan Irak’a tarihi eserlerin korunması konusunda öneri

İslami İran kültür mirasları ve turizm kurumu, Irak’a, tarihi eserlerin  saldırılar karşısında tahrip edilmesinin önlenmesi amacıyla İran’a emanet olarak verilmesi önerisinde bulundu.

İran kültür mirasları ve turizm kurumu başkan yardımcısı  Muhammed Hasan Talibiyan, dün yaptığı açıklamada, İran kültür mirasları kurumu olarak, Irak’ın tarihi eserlerinin korunması amacıyla  her türlü işbirliğine hazır olduklarını ve bu doğrultuda Irak’ın tarihi eserlerinin İran’a emanet olarak  korunması konusunda da  işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Talibiyan, kurumun başkanı  Mesud Sultanifer’in, BM’ye bağlı kültür ve bilim kurumu UNESCO başkanı ve Irak  kültür mirasları ve turizm bakanlığı ve İslami Kuruluş Müessesesi’ne, İslam İşbirliği Teşkilatı’na bağlı  bilim ve kültür kurumu ISESCO’ya, Irak’ın tarihi eserlerinin  saldırılar karşısında İran’da emanet olarak korunması ve Irak’ın sebat ve güvenliğe kavuşmasından sonra sözkonusu tarihi eserlerin tekrar Irak’a iadesi konusunda işbirliğine hazır olduğunu bildirdiğini duyurdu.

Irak’ın İran’ın bu önerisini kabul etmesi halinde İran’ın  bu konuyu derhal gündemine alacağını belirten İranlı yetkili, IŞİD’in müzelere saldırılarını  ve tarihi eserleri tahrip etmesini ise kınadı.

Bilindiği gibi terör örgütü IŞİD  Musul’u işgal etmesinin ardından bu kentte bulunan müzedeki tarihi eserleri yerle bir etmişti ve büyük tahribat meydana getirmişti,

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.