“İran’ın füze ve savunma gücü, müzakere konusu olamaz”

  • 03 Şubat 2017
  • 1.226 kez görüntülendi.
“İran’ın füze ve savunma gücü, müzakere konusu olamaz”

İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu Sözcüsü, İran İslam Cumhuriyeti’nin defalarca askeriye ve savunma alanlarında hiçbir ülke ile müzakere yapmayacağını deklare ettiğini belirtti.

İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü Seyyid Hüseyin Nakavi Hüseyni bugün yaptığı açıklamada, Batılı ülkelerin İran’ın füze denemesi ve bu denemenin BM Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı kararnamesine aykırı olduğu propaganda ve iddialarına tepki göstererek, ABD’nin propaganda ortamı oluşturmak ve yeni iddialar gündeme getirmek suretiyle İran İslam Cumhuriyeti’ni müzakere masasına oturtmaya çalıştığını ifade etti.

Nakavi Hüseyni, Batı’nın İran’a yönelik suçlamalarının temelsiz ve boş olduğunu zira, İran’ın hiçbir füzesinin nükleer başlık taşıyacak şekilde tasarlanmadığını, hatta İran’ın savunma stratejisinin kitle imha silahların kullanılmasının yasak olduğu temeli üzerine kurulu olduğunu kaydetti.

İranlı milletvekili, İran’ın füze ve savunma gücünü geliştirme politikasının ciddiyetle takip edileceğini sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn, İran’ın füze denemesinin Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı kararnamesine aykırı olduğunu ileri sürmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.