İran’ın İsfehan kenti ve Türkiye arasında işbirliğine vurgu

  • 10 Ocak 2018
  • 963 kez görüntülendi.
İran’ın İsfehan kenti ve Türkiye arasında işbirliğine vurgu

Türkiye ticaret heyeti başkanı ve İsfehan belediye başkanı, taraflar arasında her türlü işbirliğin geliştirilmesinin altını önemle çizdiler.

İRİB muhabirine göre, İsfehan belediye başkanı Kudretullah Novruzi ve Türkiye ticaret heyeti başkanı Ali Faruk Yıldırım, İsfehan belediyesinin güneş enerjisinden istifade edilmesine önem verdiğini ve bundan dolayı güneş enerjisiyle ilgili  her türlü teknoloji ve gelişmeler konusunda işbirliğine sıcak baktıklarını belirterek, İsfehan’ın bu konuda Türkiye ile yatırıma hazır olduğunu söyledi.

Sözkonusu görüşmede Türk ticaret heyeti başkanı Yıldırım da, Türkiye’nin otelcilek, inşaat ve gıda maddesi konusunda başta Arap ülkeleri olmak üzere bir çok ülkede yatırımlar yaptığını belirterek, başta İsfehan olmak üzere İran’da da bu konuda yatırıma  ilgi duyduklarını  söyledi.

Yıldırım, uygun bir arazinin tahsis edilmesi halinde İsfehan’da otel yapımı konusunda ortak yatırıma hazır olduklarını belirterek, bu konuda İsfehan’ın Safeviye ve Seyçuklu mimarisi olan Hotel Abbasi gibi otelleri inşa edebileceklerini söyledi.

Türkiye ticaret heyeti başkanı, Türkiye halkının ehlibeyt aşığı olduğunu belirterek, Meşhet kentinde kabri bulunan Ehlibeyt’in 8. halkası İmam Rıza(S)’nın kabrini ziyaret etmeyi Türkiye halkının kutsal bir görev bildiğini belirterek, iki ülke arasında dini turizmin de önemli olduğunu ve bu alanda da işbirliğine vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.