İran’ın Önde Gelen Sünni Alimlerinden Abdulhamid: Vahdet Kaçınılmaz Bir Zorunluluktur…

  • 15 Ocak 2015
  • 1.045 kez görüntülendi.
İran’ın Önde Gelen Sünni Alimlerinden Abdulhamid: Vahdet Kaçınılmaz Bir Zorunluluktur…

İran’ın önde gelen Sünni alimlerinden Mevlevi Abdulhamid İsmailzehi, Şii ve Sünni Müslümanlar arasında birliğin, hem akli yönden, hem de şartlar açısından zaruret olduğunu söyledi.

Mevlevi Abdulhamid, “Mevcut şartlar göz önüne alındığında, Müslümanların birlik ve beraberliği, kaçınılmaz bir zarurettir” şeklinde konuştu.

Abdulhamid, “Bu gün dünya kendi çıkarları için bir araya geliyor ve birlikte hareket ediyorsa, Müslümanlar da kendi çıkarları için, İslam’ın menfaatleri için bir araya gelmeli vahdet oluşturmalıdır” ifadesini kullandı.

Birlik farzdır

“Müslümanlar arasındaki vahdetin Kur’an ilkelerine göre de farz olduğunu” vurgulayan Abdulhamid, sözlerine şöyle devam etti:

“Allah’u Teala, ‘Ayrılığa düşmeyin Allah’ın ipine hepbirlikte sımsıkı sarılın’ buyurmaktadır. Akılda, şartlarda müslümanların birlik olmasını gerekli kılıyor. Vahdet hem Müslümanların çıkarına, hem de Müslümanların düşmanlarının istemediği bir durumdur.”

Geçtiğimiz günlerde Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Başkanı Haşimi Rafsancani’nin, Şii meddah ve mersiyehanların, Sünnilerin saygı duyduğu şahsiyetlere hakeret etmelerinin tefrikaya yol açtığı yönündeki eleştirisinin yerinde bir değerlendirme olduğunu belirten Abdulhamid, “Sayın Rafsancani, vahdetin herkes için bir zaruret olduğunu dile getirmiş ve özellikle günümüzde vahdete herkesin dikkat etmesi gerektiğini söylemiştir” diye konuştu.

Sistan ve Belucistan eyaletindeki Sünnilerin lideri Mevlevi Abdulhamid, ülkedeki Ehli Sünnet ekolüne bağlı Müslümanlara ait en büyük ilmi merkezin de başkanlığını yürütüyor.

DMTK Başkanı Rafsancani, Kasım ayında, Şiiler ve Sünniler arasındaki sorunları değerlendirdiği konuşmasında, Şiiler arasında Peygamberimizin sahabesine lanet ediliyor olmasının IŞİD gibi yapıların ortaya çıkmasına zemin hazırladığını söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.