İran’ın Sistan ve Belucistan ile Batı Azerbaycan eyaletlerinde iki terör örgütü çökertildi

  • 22 Kasım 2015
  • 923 kez görüntülendi.
İran’ın Sistan ve Belucistan ile Batı Azerbaycan eyaletlerinde iki terör örgütü çökertildi

İran İstihbarat Bakanı Yardımcısı, “Sistan ve Belucistan ile Batı Azerbaycan eyaletlerinde iki terör örgütü çökertildi” dedi.

İran İstihbarat Bakanı İç Güvenlik Yardımcısı, “Güneydoğuda bulunan Sistan ve Belucistan eyaletinde istihbarat birimlerince yapılan operasyonlarda bir terör örgütü çökertildi” diye ifade etti.

Söz konusu terör örgütünün sulta sistemi ve bölgenin gericilerinin amaçları doğrultusunda faaliyet yürüttüğünü açıklayan İranlı yetkili, “Bu örgüt 150 kilogramlık 10 bombayı Rask-İranşehr güzergahı üzerinde yerleştirip patlatmakla bölgeyi güvensizleştirmeyi amaçlıyordu” diye konuştu.

İran İstihbarat Bakanı İç Güvenlik Yardımcısı ayrıca, “Allah’ın yardımıyla ve istibarat birimlerinin gece gündüz çalışmalarından dolayı eyaletin Nüfus Sicil Müdürlüğü ve öğretmenlerini terör eden kişiler de yakalandı” açıklamasında bulundu.

İstihbarat personelinin çabaları ile Batı Azerbaycan eyaletine terör eylemleri gerçekleştirmek için sızan bir başka terör örgütünün de çökertildiğini belirten Bakanı İç Güvenlik Yardımcısı, “Bu terör örgütünden de birçok silah ve mühimmat ele geçirilmiştir” diye vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.