İran’ın Suriye büyükelçisi: Suriye’nin terörizmle savaştaki zaferi İran’ın zaferi gibidir

  • 29 Kasım 2017
  • 1.027 kez görüntülendi.
İran’ın Suriye büyükelçisi: Suriye’nin terörizmle savaştaki zaferi İran’ın zaferi gibidir

İran’ın Suriye büyükelçisi Cevad Türkabadi, Suriye’nin terörizmle savaşındaki zaferinin İran İslam Cumhuriyetinin zaferi gibi olduğunu söyledi.

Cevad Türkabadi, dün Suriye parlamento başkanı Hamude Sebbağ ile görüşmesinde, iki ülke ilişkilerinin çok iyi düzeyde olduğunu belirterek, ‘Amerika ve siyonistlerin istekleri yolundan giden düşman tarafından Suriye’nin hedef alınmasının asıl amacının Suriye’nin zengin ve çeşitli medeniyeti olduğunu söyledi.

Turkabadi, Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın bu ülkenin buhranlı ve savaş ortamında cesurca bir şekilde liderlik yapmasına da işaretle, İran ve Suriye’nin gelecekte de düşmanların muhtemel komplolarına karşı mücadelelerini sürdürmelerinin zaruri olduğunu söyledi.

Suriye parlamento başkanı da sözkonusu görüşmede, Suriye’nin önceliğinin terörizme son darbeyi indirmek, Suriyeliler arasında milli uzlaşıyı sağlamak ve evlerinden barklarından ayrılan Suriyelilerin topraklarına, evlerine dönmesini sağlamak olduğunu belirterek, Suriye’nin tekfirci teröristlerle mücadelesinde İran İslam Cumhuriyetinin çok önemli rol oynadığını söyledi.

Hamude Sebbağ, İran ve Suriye ilişkilerinin önemine de temasla, İran’ın Suriye’nin yeniden yapım ve onarım döneminde de önemli rol oynamasını temenni etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.