İşgal Belediyesi Kudüs’e 380 Yeni Yerleşim Birimi İnşa Etme Kararı Aldı…

  • 25 Aralık 2014
  • 1.009 kez görüntülendi.
İşgal Belediyesi Kudüs’e 380 Yeni Yerleşim Birimi İnşa Etme Kararı Aldı…

Kudüs Belediyesi’ne bağlı inşa ve planlama idaresinin bugün (24 Aralık Çarşamba) aldığı bir kararla Kudüs’e 380 adet yeni yerleşim birimi inşa etmeyi kararlaştırdığı haber verildi. Bunlardan 307 tanesinin Ramut mahallesine 73 tanesinin de Ebu Guneym tepesindeki yerleşkeye inşa edileceği ifade edildi.

İşgal rejiminin Kudüs’te böyle kapsamlı bir yahudi yerleşkesi planı hazırladığını kamuoyuna açıklamasının Filistin özerk yönetimimin Arap ülkelerinin şemsiyesiyle BM Güvenlik Konseyi’ne işgal rejiminin 1967 sınırlarına çekilmesini isteyen karar tasarısını götürdüğü vakitlere denk getirmesi dikkat çekti.

Hamas’ın ileri gelenlerinden Meryem Salih yaptığı açıklamada işgal yönetiminin yeni yahudi yerleşim planıyla ilgili açıklamasının tam bir felaket olduğunu dile getirdi. Meryem Salih açıklamasında bu gibi planların, Hamas ve Fetih hareketlerini Filistin cephesinde daha güçlü ve geniş bir ittifak oluşturmak amacıyla harekete geçmeye yöneltmesi gerektiğini hatırlattı.

Siyonist işgal yönetiminin son dönemde Kudüs’te yahudileştirme faaliyetini hızlandırmak için faaliyetlerini artırması dikkat çekiyor. Filistinlilere ait evlerin yıkılması ve yahudi yerleşimciler için yeni yerleşim birimlerinin inşa edilmesi ise bu amaçla başvurduğu uygulamaların başında geliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.