Ä°ÅŸgal Güçleri Gazze’nin Güneyinde Tarım Arazilerine Saldırı Düzenledi

  • 09 Ocak 2015
  • 911 kez görüntülendi.
Ä°ÅŸgal Güçleri Gazze’nin Güneyinde Tarım Arazilerine Saldırı Düzenledi

Gazze’deki Filistin direniÅŸiyle yaptıkları ateÅŸkesin ÅŸartlarını tam olarak yerine getirmedikleri gibi ihlallerini de sürdüren iÅŸgal güçleri dün akÅŸam (8 Ocak PerÅŸembe) yine Gazze’nin güneyindeki Han Yunus çevresinde tarım arazilerine saldırı düzenlediler. Ä°ÅŸgal güçlerinin tanklarla ve otomatik silahlarla gerçekleÅŸtirdikleri saldırılarında aynı zamanda aydınlatma bombaları da kullandıkları ifade edildi. Saldırıların herhangi bir can kaybına veya yaralanmaya neden olmadığı ancak arazilerdeki ürünlere zarara yol açtığı haber verildi.

Olaylara ÅŸahit olanların verdiÄŸi bilgilere göre sürekli korku havası oluÅŸturma çabası içinde olan iÅŸgal güçleri dün akÅŸam saatlerinde de Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’un doÄŸusunda yer alan tarım arazilerine saldırı düzenlediler. Saldırıların bu bölgedeki ürünlere küçük çapta zarar verdiÄŸi ifade edildi.

Bu arada bazı askerî jeeplerin sınırda Bereketu’s-Sureyc mıntıkasında toplanarak saldırıya hedef olan yerlere yönelik aydınlatma bombaları attıkları ve tarım arazilerini hedef alan yoÄŸun saldırının görüş alanını geniÅŸletmeye çalıştıkları ifade edildi.

Ä°ÅŸgal rejiminin Gazze’ye yönelik olarak düzenlediÄŸi 51 günlük saldırının ardından 26 AÄŸustos 2014 tarihinde Mısır’ın aracılığıyla bir ateÅŸkes anlaÅŸması saÄŸlanmıştı. Ancak bu ateÅŸkesin uygulanması konusunda gözlemci ülkenin bir baskısı olmadığı gibi uluslararası alanda da bir takipçisinin olmaması iÅŸgal rejiminin sık sık ihlallerde bulunmasını kolaylaÅŸtırıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.