İşgal rejimi İsrail’in cinayetleri sürüyor

  • 02 Haziran 2022
  • 93 kez görüntülendi.
İşgal rejimi İsrail’in cinayetleri sürüyor

Son günlerde sözde Bayrak Yürüyüşü bahanesiyle Filistinliler’e saldırılarını arttıran işgal rejimi, çeşitli noktalarda Filistinliler’e yönelik cinayetlerine devam ediyor.

İşgal rejimi askerleri ve yerleşimcileri her gün çeşitli bahanelerle, mazlum Filistinliler’i şehit edip, yaralıyor veya gözaltına alıyor.

Bu bağlamda Siyonist askerler bugün sabah saatlerinde Batı Şeria’da el Halil’in kuzeyinde el Arup kampı yakınlarında Filistinli bir kız çocuğunu, feda eylemi iddiasıyla şehit etti.

Öte yandan, İsrail işgal rejiminin deniz güçleri dün  akşam saatlerinde, Gazze Şeridi’nin güney kesiminde yer alan Rafah bölgesinin açıklarında yine Filistinli balıkçılara saldırdı, 8 balıkçıyı rehin aldı ve teknelerine de el koydu.

Başka bir habere göre, işgal rejiminin Ofer’deki askeri mahkemesi, dün (31 Mayıs Salı) verdiği kararla, Filistinli esirlerden dördünü, 2019 yılında Batı Şeria’nın güney kesiminde yer alan Beytlahim’in yakınlarında bir işgalci askeri öldürdükleri iddiasıyla müebbet hapse mahkum etti.

Bu arada, dün akşam, Kudüs’te Mescidi Aksa’nın güneyinde bulunan Silvan bölgesine işgal rejiminin gerilla güçleri niteliğindeki yahudi yerleşimcilerin baskın ve saldırı düzenlemeleri üzerine çıkan çatışmalarda işgalci askerlerden 4 kişinin yaralandığı haber verildi.

Verilen bilgilere göre işgalci askerler tarafından özel olarak korunan yahudi yerleşimci terör çeteleri Silvan bölgesindeki Vadi’r-Rebabe Mahallesi’ni bastı, ahaliye saldırdı, önlerine çıkan insanları darp etmeye ve çirkin şekilde küfürler savurmaya başladı. Bir yandan da ahalinin araçlarına saldırıda bulundular.

Filistin Kızılayı, ekiplerinin Vadi’r-Rebabe Mahallesi’nde yerleşimci çetelerin saldırılarında yaralanan üç kişiye müdahale ettiklerini duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.