İşgalci İsrail ordusu Filistin’in Halhul beldesini kuşatma altına aldı

  • 18 Kasım 2017
  • 979 kez görüntülendi.
İşgalci İsrail ordusu Filistin’in Halhul beldesini kuşatma altına aldı

İşgalci İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria’nın güneyindeki Halhul beldesini, aynı beldeden bir Filistinlinin bu sabah İsrailli yerleşimcilere yönelik saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla kuşatma altına aldığı bildirildi.

İşgalci İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail askerleri, Batı Şeria’nın güneyindeki Gush Etziyon Yahudi yerleşim birimi yakınlarında arabayla saldırı girişiminde bulunan ve iki İsraillinin yaralanmasına yol açan Filistinlinin beldesini kuşatma altına aldı.

Saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen Filistinlinin ailesinin sorguya çağrıldığı ifade edilen açıklamada, “Söz konusu olaydan sonra İsrail güçleri, “süreli” bir şekilde beldeyi kuşatma altına aldı.” denildi.

İşgalci İsrail askerleri, bu sabah Gush Etziyon Yahudi yerleşim birimi yakınlarında, arabayla saldırı girişiminde bulunduğunu iddia ettiği bir Filistinliyi silahla yaralamıştı.

İşgalci İsrail Devlet Radyosu da saldırı girişiminde bulunduğu öne sürülen Filistinlinin 17 yaşında olduğunu belirterek, olayda iki İsraillinin yaralandığı bilgisine yer vermişti.

Filistin makamlarından olayla ilgili şimdiye kadar bir açıklama yapılmadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.