IŞİD’in Irak’ta ağır kayıpları devam ediyor

  • 01 Şubat 2016
  • 906 kez görüntülendi.
IŞİD’in Irak’ta ağır kayıpları devam ediyor

Irak’ta IŞİD karşıtı kurulan ortak operasyon komutanlığı, Iraklı güçlerin tekfirci IŞİD terör örgütüne karşı elde ettikleri büyük zaferlerin istatistiklerini yayımladı.

El-Alem TV kanalının haberine göre, Irak’ta IŞİD karşıtı kurulan ortak operasyon komutanlığı, bir bildiri yayımlayarak, Anbar eyaletinin merkezi Ramadi’nin Secariye bölgesinde 30 kadar IŞİD militanının etkisiz hale getirildiğini, söz konusu terör örgütüne ait 10 sığınağın da imha edildiğini belirtti. Bildiride, Iraklı güçlerin ayrıca bu güçlerin ilerleme yoluna yerleştirilen 7 bombayı da etkisiz hale getirdikleri belirtildi.

Öte yandan Irak savaş uçakları da 8 operasyonda aralarında iki keskin nişancının da bulunduğu 14 teröristi öldürürken, teröristlerin 3 sığınağını ve iki toplanma noktasını vurdu.

Irak’ta IŞİD karşıtı kurulan ortak operasyon komutanlığı ayrıca Irak ordusu hava kuvvetleri ve uluslararası ittifaka bağlı savaş uçaklarının desteğinde El-Buşcel mıntıkasını temizleme operasyonunu başlattığını ve 15 teröristi helak ederken, bomba yüklü bir aracı da imha ettiklerini kaydetti.

Yine Irak ordusuna bağlı özel birlikler de Naimiye bölgesi ve Tefah köprüsüne yönelik operasyonları sırasında 5 IŞİD teröristini etkisiz hale getirdi ve mühimmat depolarını havaya uçurdu.

Irak’tan bir başka habere göre, IŞİD terör örgütü Musul yakınlarında bir kontrol noktasındaki mevzilerinden ayrılan 20 teröristi tespit ederek, halkın gözü önünde başlarını keserek infaz etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.