İslam inkılabı rehberinin Avrupalı gençlere mektubuna büyük ilgi

  • 12 Ekim 2018
  • 1.189 kez görüntülendi.
İslam inkılabı rehberinin Avrupalı gençlere mektubuna büyük ilgi

İslam inkılabı rehberi Ayetullah İmam Ali Hamenei’nin Avrupalı gençlere yazdığı mektup, Frankfurt uluslararası kitap fuarında büyük ilgi ile karşılandı.

Muhabirimizin bildirdiğine göre dün Frankfurt 70. uluslararası kitap fuarının 2. Gününde İslam inkılabı rehberi Ayetullah Hamenei’nin Avrupalı gençlere yazdığı mektubun İngilizce metni, İran standında Avrupalı gençlere dağıtıldı.
İmam Hamenei 21 ocak 2015 tarihinde Fransa’da yaşanan terör saldırısı ve bir Fransız dergide İslam-i kutsallıklara hakaret içeren görüntülerin yayınlanması ve İslam düşmanlığı ve İslamofobi akımının batı medyası ve yetkilileri tarafından yoğunlaşması ardından, Avrupalı ve kuzey Amerikalı gençlere hitaben yazdığı mektupta, “İslam karşıtı bu geniş çaplı karalama kampanyası hakkında soru sormalarını ve araştırmalarını, önyargılar ve olumsuz reklamlar seline karşı, İslam dinini aracısız ve direkt kaynaklarından öğrenmelerini” istedi.
İslam inkılabı rehberi ayrıca 29 kasım 2015 tarihinde batılı ve Amerika gençlere yazdığı ikinci mektupta da büyük güçlerin çelişkili kriterlerini kınarken, Paris’te yaşanan silahlı saldırı gibi olayların batı ülkelerin siyasetlerinin sonucu olduğunu belirtti.
Birincisi 50  ve ikincisi ise 60 dile çevrilen İslam inkılabı rehberinin batılı gençlere hitaben yazdığı mektuplar defalarca sosyal medya siteleri ve çeşitli haber çevrelerinde tercüme edilerek tekrar yayınlanmıştır.
10-14 ekim günleri arasında Almanya’da düzenlenen Uluslararası Frankfurt kitap fuarı, katılımcı yayın evleri ve ziyaretçilerin sayısı açısından dünyanın en büyük kitap fuarı sayılıyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.