İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından İslam Peygamberi’ne -s- hakarete kınama

  • 06 Haziran 2022
  • 170 kez görüntülendi.
İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından İslam Peygamberi’ne -s- hakarete kınama

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Hindistan’da iktidar partisi sözcüsünün, İslam Peygamberi -s- hakkında hakaret içerikli açıklamalarını kınadı.

Hindistan iktidar partisi sözcüsü “Navin Kumar Jindal”‘in Twitter paylaşımında İslam Peygamberine saygısızlığına birçok kullanıcı tepki gösterirken, Hindistan hükümetine karşı boykot ve yaptırıkm kararı alınmasını talep etti. Sosyal medya kullanıcıları Hindistan iktidar partisi sözcüsünün bu eylemini,  bu ülkenin başbakanı “Narinda Modi” hükümetinin aşırılıkçı ve İslam karşıtı politikasının bir devamı olarak değerlendirdiler.

Russia Today’e göre, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) yaptığı açıklamada, hakaretlerin Hindistan’da İslam’a karşı nefreti ve hakareti artırmayı amaçladığını ve özellikle aynı dönemde organize Müslüman karşıtı eylemler ve kısıtlamalar çerçevesinde yapıldığını duyurdu.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ayrıca Hindistan yetkililerini bu tür hakaretlere ve İslam Peygamberi’ne -s- yönelik herhangi bir saldırıya kararlılıkla karşı koymaya ve Müslümanlara karşı şiddet ve nefret eylemlerinin faillerini kovuşturmaya ve faillerden hesap sormaya çağırdı.

İslam İşbirliği Teşkilatı ayrıca Hindistan’daki Müslümanların sağlık ve güvenliklerinin sağlanması ve dini, kültürel ve dini hak ve kimlikleri ile ibadet yerlerinin korunması çağrısında bulundu.

Açıklamada başta Birleşmiş Milletler ve İnsan Hakları Konseyi olmak üzere uluslararası toplum Hindistan’daki Müslümanları hedef alan eylemlere karşı gerekli önlemleri almaya çağrıldı.

Daha önce İran İslam Cumhuriyeti, Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt, Pakistan ve Yemen, Hindistan’ın iktidar partisi yetkilisinin İslam Peygamberi’ne (asm) hakaretini kınamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.