İslami Cihad Filistin Ulusal Konseyi’ne katılıyor

  • 05 Ocak 2017
  • 1.114 kez görüntülendi.
İslami Cihad Filistin Ulusal Konseyi’ne katılıyor

Filistin İslami Cihad Hareketi, gelecek hafta Lübnan’da düzenlenecek Filistin Ulusal Konseyi’nin hazırlık toplantısına katılmaya karar verdiği bildirdi.

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, Filistin ulusal çıkarları doğrultusunda 10-11 Ocak tarihlerinde Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta gerçekleşecek hazırlık toplantısına icabet edecekleri belirtildi.

Açıklamada, söz konusu toplantının, Filistinli bütün grupları çatısı altında birleştirmesi için Filistin Kurutuluş Örgütü’nün (FKÖ) yeniden yapılanmasına yönelik adımlar atılması konusunda uzlaşma fırsatı olmasının umulduğu vurgusu yapıldı.

Hamas yönetimi, Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Selim ez-Zanun’un gönderdiği “hazırlık komitesi toplantısına katılım davetinin” değerlendirildiğini ve toplantıya katılma yönünde karar alındığını duyurmuştu.

Yurt içi ve dışındaki tüm Filistinlileri temsil eden bir “parlamento” olarak görülen Filistin Ulusal Konseyinin yönetim kurulu üyeleri, Hamas ile İslami Cihad Hareketi dışındaki Filistinli grupları kapsıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.