İslami İran’da kadir geceleri merasimlerinin ilki düzenlendi

  • 14 Haziran 2017
  • 1.044 kez görüntülendi.
İslami İran’da kadir geceleri merasimlerinin ilki düzenlendi

Kadir gecelerinin feyiz dolu gecelerinin ilk gecesi merasimleri kadirşinas İran halkının görkemli katılımıyla İran genelinde düzenlendi.

İmamet ve velayet aşıkları dün gece hicri kameri 19 ramazan gecesinde İrandaki camiler, tekyeler, hüseyniyeler, kutsal türbeler ve diğer mezhebi mekanlarda biraraya gelip kuranı kerim tilavet ederek sahura kadar Cevşeni Kebir ve diğer ilahi ve semavi dualar okuyup haykırdılar.

Ehlibeyt meddahları ehlibeyt imamlar ehlibeyt imamların birincisi İmam Ali as methinde mersiyeler okuyup Allaha yakarışlarda bulundular.

İranın kutsal kentlerinden Meşhette ehlibeyt imamlar halkasının 8. si İmam Rıza as’ın pak türbesinde ehlibeyt aşıkları birarada toplanarak kuranı kerim tilavet edip Allahın dergahına dualar okuyup yakarışlarda bulunarak bu kutsal mekanda bambaşka havanın hakim olmasına neden oldular.

Diğer yandan ehlibeyt imamların 8. si imam Rıza as’ın sevgili kızkardeşi hz Masuma sa’ın pak türbesi ve İranın güneyindeki Fars ilindeki Şirazdaki hz Ahmet bin Musa şahçırağın pak türbelerinde biraraya gelerek cevşeni kebir duası ve kuranı kerim okuyarak gözyaşı dökerek yüce Allaha yakarışlarda bulundular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.