İslami Şura Meclisi ve İmam Humeyni’nin türbesine saldırıda iki şehid

  • 07 Haziran 2017
  • 1.135 kez görüntülendi.
İslami Şura Meclisi ve İmam Humeyni’nin türbesine saldırıda iki şehid

İslami Şura Meclisi ve İmam Humeyni’nin türbesine yönelik bugün sabah saatlerinde düzenlenen terör saldırısında iki kişinin şehid olduğu açıklandı.

Bu sabah görüşmeci sıfatıyla İslami Şura Meclisine giren silahlı kişiler güvenlik görevlileriyle çatışmaya girdiler. meclis güvenlik görevlilerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada meclis korumalarından biri olay yerinde vurularak şehid edildi ve bir kaç koruma da yaralandı.

Teröristlerin silahlı oldukları ve yanlarında el bombaları taşıdıkları gelen haberler arasında. Bu arada meclise saldıran teröristlerden birinin yakalandığı ve öteki teröristlerin de yakalanması için operasyonun devam ettiği bildirilmekte.

Öte yandan bugün sabah İmam Humeyni’nin türbesine de 4 silahlı teröristin saldırdığı ve bu saldırıda da bir kişinin olay yerinde şehit düştüğü 4 kişinin de yaralandığı bildirilmekte.

Buradaki teröristlerden birinin üzerindeki patlayıcıları patlattığı ve kendini öldürdüğü açıklandı. Saldırganlardan biri güvenlik güçlerince vurularak öldürülürken saldırganlardan bir kadın da yaralı yakalandı.

saldırganların türbeden dışarı çıkarıldığı ve görevlilerin son saldırganı yakalamak için çevrede geniş güvenlik önlemi aldıkları bildirilmiştir.

Bu arada iç işleri bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli olağanüstü oturum düzenlenmesi direktifi verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.