İsmail Heniyye: Şehit kanları, Kudüs’e giden yoldur

  • 19 Mayıs 2018
  • 1.220 kez görüntülendi.
İsmail Heniyye: Şehit kanları, Kudüs’e giden yoldur

Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Dönüş Yürüyüşü’nün hedefine ulaşıncaya kadar devam edeceğini belirterek, bunun durduğuyla ilgili haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Dün (18 Mayıs Cuma) Gazze’de kıldırdığı cuma namazında okuduğu hutbede, direniş gruplarının Dönüş Yürüyüşü’nü durdurduğuna dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Mısır’ın kendilerine ırkçı İsrail’in tehditlerini ilettiği yönündeki bilgileri de yalanlayan Heniyye “Mısır bize İsrail’in tehditleri ile ilgili herhangi bir bilgi aktarmadı. Mısırlı yetkililerle genel durum, kuşatma, Dönüş Yürüyüşü ve Filistin’de birlik konularını görüştük” dedi.

Gazze şehitlerinin akıttığı kanların bu aşamanın utancını sildiğini, suskunluğu ve komploları vurduğunu belirten Heniyye, şehit kanlarının izzet, sebat, gelecek ve Kudüs’e giden yol olduğunu ifade etti.

Oslo Anlaşması, düşmanla güvenlik koordinasyonu ve dışlamanın Filistin halkını böldüğünü hatırlatan Heniyye, Dönüş Yürüyüşü ve şehit kanlarının Filistin halkını meydanda birleştirdiğini kaydetti.

Heniyye hutbesinde Hamas hareketinin Filistin halkını birleştirmek için yoğun çaba harcadığını, ancak uzlaşının yerinde saydığını, Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün ise kendilerini doğru yola koyduğunu, akan şehit kanlarının önemli adımlara vesile olduğunu, hatta Gazze ablukasının kaldırılmasının gerçek başlangıcı olduğunu söyledi.

Heniyye, Kudüs’ün bütün Filistinlilere ait olduğunu belirterek,  Filistinlilere yönelik cinayet işleyen siyonist İsrail ordusunun teröristlerden teşkil olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.