İsrail, boykot kararı aldı

  • 12 Aralık 2014
  • 949 kez görüntülendi.
İsrail, boykot kararı aldı

İsrail, 17 Aralık’ta düzenlenecek olan ve Dördüncü Cenevre Sözleşmesi’ne taraf olan yaklaşık 200 ülkenin büyükelçilerinin katılacağı Filistin konferansını boykot edeceğini açıkladı.

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail toplantıyı boykot etmesinin yanı sıra İsviçre ile olan diğer diplomatik inisiyatiflerini de gözden geçirecek.

İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenecek konferansa yaklaşık 200 ülkenin temsilcilerinin gelmesi beklenirken, 3 saat sürmesi öngörülen konferansta işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs ile Gazze’deki durumun ele alınması planlanıyor.

1949 yılında imzalanan ve 1950 yılında yürürlüğe giren Cenevre Sözleşmesi, savaş alanlarında ve işgal altında yaşayan sivilleri korumayı taahhüt ediyor. İsrail ise Dördüncü Cenevre Sözleşmesi’ni imzalamasına rağmen, henüz yasal olarak onaylamadı.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te ele geçirdiği bölgeleri “işgal altında” olarak değil, “tartışmalı” olarak nitelendiren İsrail, inşa ettiği Yahudi yerleşim yerlerinin yasa dışı olmadığını ve sözleşmeyi ihlal etmediğini öne sürüyor.

Filistin ise sözleşmeye 2 Nisan 2014 itibarıyla taraf olduğunu açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.