İsrail: “Kürdistan’ı” kuracağız!

  • 23 Ocak 2016
  • 917 kez görüntülendi.
İsrail: “Kürdistan’ı” kuracağız!

İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked, bağımsız Kürt devleti kurulmasına büyük destek verdiğini ve bu yeni devletin Türkiye ve İran arasında yer alması gerektiğini söyledi. İranlı yetkililer, bunu Kürt devleti değil, BOP amaçlı 2 ve 3. İsrail olarak planlayan İsrail’le Pentagon’un bu arzularını mezara götüreceklerini ve böyle bir şeye asla izin vermeyeceklerini açıkladılar.

Sputnik’teki habere göre, Tel Aviv’deki Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü (INSS) güvenlik konferansında konuşan Şaked, “Kürtleri devletsiz en büyük ulus yapan adaletsizliği düzeltecek adımlar atmalıyız. Uluslara Kürt devleti kurulması çağrısı yapmalıyız” dedi. Diğer taraftan Kürtlerle İsrail arasındaki kültürel bağlara da dikkat çeken Şaked, Kürtlerin IŞİD ve diğer terör örgütleriyle mücadelede stratejik bir partner olduğunu savundu.

“Daha önce hiçbir ulusa saldırmayan” Kürt halkını “barış isteyen bir ulus” olarak niteleyen Şaked, “Kürtlerin mükemmel bir demokrasisi var. Kadınlara eşit haklar veriyorlar” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.