İsrail’in işgalciliği Ortadoğu’da bütün sorunların çıkmasının kaynağıdır

  • 21 Nisan 2017
  • 1.006 kez görüntülendi.
İsrail’in işgalciliği Ortadoğu’da bütün sorunların çıkmasının kaynağıdır

İran’ın BM daimi temsilcisi Gulam Ali Hoşru, siyonist İsrail’in işgalciliği ve saldırganlığının Ortadoğu bölgesinde bütün sorunların ana kaynağı olduğunu söyledi.

Hoşru, dün BM Güvenlik konseyinin Ortadoğu ve Filistinle ilgili oturumunda yaptığı konuşmada, bölgenin mevcud durumuna işaretle; ”işgalciliğin Ortadoğu bölgesindeki bütün sorunların ana merkezini oluşturduğunu ama Amerika’nın ırkçı İsrail dışında bütün devletleri hedef alırken ırkçı rejimi temize çıkarmaya çalıştığını” söyledi.

İran temsilcisi, ırkçı İsrail rejiminin 1948’den beri 14 kez bölgedeki ülkelere saldırdığını belirterek, nükleer silahların yasaklanması anlaşmasına katılmadığını ve biyolojik ve kimyasal silahlar ürettiğini ve depoladığını, uluslararası bütün kanunları bu konuda ayaklar altına aldığını söyledi.

Hoşru, terör rejimi İsrail’in, Ortadoğu’da kitle imha silahlarının yokedilmesi ve arındırılmasına karşı çıkan tek rejim olduğunu belirterek, bu rejimin elindeki nükleer silahların bütün bölgeyi tehdit ettiğini ve bu konunun üzerinde durmanının güvenlik konseyinin en önemli görevi olduğunu söyledi.

Suriye’nin Han Şeyhun bölgesinde yaşanan kuşkulu kimyasal saldırıya da temas eden İranlı yetkili, en’nusra ve IŞİD gibi terör örgütlerinin kimyasal silahlara sahip olduklarını ve onların bu tür silahları yapmak için gerekli malzemelere de rahatlıkla ulaşabildiklerini belirterek, BM’nin teyidine göre, Suriye’nin elindeki kimyasal silahları imha ettiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.