İsrailli General: Hizbullah’la Savaş İhtimali Eskisinden Daha Fazla

  • 25 Aralık 2019
  • 487 kez görüntülendi.
İsrailli General: Hizbullah’la Savaş İhtimali Eskisinden Daha Fazla

  Siyonist rejim generallerinden Yaakov Amir, Tel Aviv ve Lübnan İslami Direniş Cephesi arasında yakın zamanda bir savaş yaşanması ihtimali bulunduğunu söyledi.

Siyonist rejiminin generallerinden olan ve bu rejimin Güvenlik Konseyi eski Başkanı Yaakov Amir şu ifadelerde bulundu: ‘Geçmişte iki hata yaptık ve üçüncü bir hata yapmamıza izin yok. İlk hatamız, Hizbullah’ın askeri yeteneğini artırmasına ve 2000 yılından sonra tehlikeli seviyelere ulaşmasına izin vermekti ve ikinci hatamız, 2006 yılındaki savaş sonrasında 1701 kararlarının uygulanması konusunda ısrarcı olmamaktı.

Eğer müsamaha gösterip, Hizbullah’ın sofistike ve gelişmiş silahlara sahip olmasına izin verirsek, çok ağır bedeller öderiz, çünkü çok fazla alana sahip değiliz ve fazla seçeneğimiz de yok ve üçüncü bir hatayı tolere edemeyiz.

İsrail çevreleri Hizbullah’a karşı caydırıcı eylem yapılması gerektiği konusunda ısrar ediyor, ancak bunu yapmak için çok az şey var çünkü böyle bir şey yapmak için siyasi görüş birliğine ihtiyaç var ve o da şu an da mevcut değil. Öte yandan güvenlik merkezlerinin doğru ve kesin bilgiye ihtiyaçları vardır.

Kuzey Cephesinde karşı karşıya gelme olasılığı muhtemeldir ve zamanla bu olasılık artacaktır. Süreç, İsrail’in savaşı başlatacağı ve Hizbullah’ın buna cevap vereceği yönündedir ve ardından durum kritik hale gelecektir ve bu savaş hiç kimsenin istemediği ancak otomatik olarak gerçekleşecek olan yaygın bir savaş haline gelecektir.’

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.