İtalya, Mısır’a uçuşları askıya aldı

  • 05 Nisan 2016
  • 966 kez görüntülendi.
İtalya, Mısır’a uçuşları askıya aldı

Kahire-İskenderiye yolunda ölü bulunan ve vücudunda darp izleri tespit edilen İtalyan öğrenci Giulio Regeni’nin cinayeti aydınlatılana kadar İtalya’dan Mısır’a uçak seferleri durduruldu.

Kuzey Afrika İstatistik Ajansına göre, uçuşların Mısır’a maliyeti 230 milyon dolar olacak. Öte yandan İtalyan Turizm Derneği, Mısır’ın tatil için harika bir ülke olduğunu ancak öfke ve güvenlik tehditleri yüzünden bu ülkeye gidişlerin mümkün olmadığını açıkladı

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni de Giulio Regeni’nin cinayetiyle ilgili Mısır’a sert bir uyarı yapmıştı. İtalyan devlet televizyonun açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni “Mısırlı yetkililer Regeni ilgili soruşturma ile işbirliği yapmazsa, sonuçlarına katlanırlar” ifadelerini kullandı. Gentiloni “Biz mümkün olan tüm önlemleri değerlendireceğiz, ancak İtalya ve Mısır arasındaki ilişkilerin o noktaya gelmemesi umarız” diye eklemişti.

Geçtiğimiz hafta, öldürülülen İtalyan öğrenci Giulio Regeni’nin anne ve babası, sonuç alınmazsa işkence görmüş haline dair fotoğrafları yayınlayacaklarını söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.