Kasımi: ABD yaptıklarının bedelini ödeyecektir

  • 17 Nisan 2017
  • 1.162 kez görüntülendi.
Kasımi: ABD yaptıklarının bedelini ödeyecektir

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD’nin tarihten ders çıkarmadığını ve bedelini ödemek zorunda kalacağı saldırgan politikalarını uygulamaya devam ettiğini açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, gerçekleştirdiği bir basın toplantısında, “Dışişleri Bakanı Zarif’in, Mısırlı mevkidaşıyla gerçekleştirdiği telefon bağlantısında bu ülkede yaşanan terör eylemiyle ilgili onlara başsağlığı dileyerek, iki ülke arasındaki ilişkiler üzerinde fikir alışverişinde bulundu” ifadelerini kullandı.

Kasımi, bir ABD’li senatörün İran karşıtı nifakçı terör örgütünün sözde yöneticisiyle görüştüğüne işaret ederek, şöyle dedi: ABD’nin bölgedeki terörü desteklemesi onların tarihten ders çıkarmadıklarını ispatlıyor. Böylece bazı değişikliklere rağmen Amerika bedelini ödemek zorunda kalacağı saldırgan politikalarını uygulamaya devam ediyor.

İran ve İngiltere arasındaki anlaşmazlıkların kaynağının bu ülkenin İran’a “Sarı Kek” sevkiyatını engellemesi olduğunu belirten Kasımi, “Sonunda İngilizler yaptıkları bu uygulamanın nükleer anlaşmaya ters olduğunun farkına varmalıdır. Bu yüzden sorunları kaldırarak anlaşmaya geri dönmeliler” şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD’nin Suriye ve Afagnistan’a yaptığı müdahaleleri de değerlendirerek, şu açıklamalarda bulundu: Afganistan’da bulunan El Kaide ve diğer terör örgütleri nükleer olmayan en büyük bombayla vurulacak seviyede değil.

Türkiye’deki referandumla ilgili de Kasımi, “Bu, Türk devletiyle milletini ilgilendiren bir meseledir ve biz Türkiye halkının kullandığı oyların sonuçlarına saygı duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kasımi, hükemitin başına geçen tüm yetkililerin nükleer anlaşmanın sürdürülmesi peşinde olduğunu anlatarak, karşı taraf aksi bir davranışta bulunmayacağı takdirde İran’ın adı geçen anlaşmanın ihlalinde öncülük etmeyeceğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.