Kasımi: BM’nin İran aleyhindeki insan hakları bildirisi kabul edilemez

  • 16 Kasım 2016
  • 1.066 kez görüntülendi.
Kasımi: BM’nin İran aleyhindeki insan hakları bildirisi kabul edilemez

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, BM genel kurulu 3.komitesi tarafından İran aleyhindeki yayınlanan insan hakları bildirisinin siyasi olduğunu ve kabul edilemez bir bildiri olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanlığına göre Behram Kasımi, dün bildiriye karşı  tepki gösterdiği açıklamada, sözkonusu bildirinin maalesef İran İslam Cumhuriyeti gerçeklerini dikkate almadan hazırlandığını belirterek, bunun yalnızca siyasi hedefler doğrultusunda hazırlanmış olduğunu ve kabul edildiğini söyledi.

Kasımi, bazı ülkelerin insan hakları konusunu suistimal etmelerini de  kınarken, İran İslam Cumhuriyetinin batı ülkelerin  dünyanın bağımsız ülkeleri aleyhinde insan haklarını siyasi olarak ve de bir alet olarak kullanmasını asla kabul etmediğini söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, başta Kanada olmak üzere  İran aleyhindeki bildirinin bazı destekçilerine işaretle; sözkonusu bildiriye destek verenlerin gerçekte, terörizmin, şiddet ve radikalizmin  hamisi olan ve bölgede  demokrasi ve özgürlükten yoksun  olan bazı ülkelerin, siyonist İsrail, onun Suudi rejimi gibi müttefiki hamilerinin desteğindeki bir bildirinin tarihi komedi olduğunu söyledi.

Kasımi, İran İslam Cumhuriyetinin, halka dayalı bir dini  sistem olduğunu belirterek, kendi  ilkeleri ve temelleri doğrultusunda siyasetlerini belirlediğini, her zaman her türlü ayrımcılığa, insan haklarının bir siyasi  malzeme olarak kullanılmasına karşı olduğunu söyledi.

BM genel kurulu 3.komitesi dün siyasi bir girişimle, İran’da insan hakları durumunun kaygı verici olduğunu ileri süren bir bildiriyi kabul etti. İslami İran daha önce de bu yönde yayınlanan bir çok bildiriyi kınamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.