Kasımi: Dünya Gandi’nin düşüncesine muhtaç

  • 03 Ekim 2018
  • 1.461 kez görüntülendi.
Kasımi: Dünya Gandi’nin düşüncesine muhtaç

İslamî İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, dünyanın bir çok bölgesinde tırmanan şiddet olaylarına değinerek, bugün dünya Hindistan’ın merhum manevi ve siyasi lideri Mahatma Gandi’nin şiddetten sakındıran düşüncesine muhtaç olduğunu belirtti.

Salı günü Tahran’da Gandi’nin 150. Doğum günü yıldönümü dolaysıyla Buhara dergisinin özel sayısı ve “Gandi, eşsiz lider” ve “Mahatma Gandi Mitolojisi” başlıklı kitapların görücüye çıktığı törende konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi şöyle dedi: Dünyanın bir çok bölgesinde terör saldırıları masum insanların ölümüne yol açırken, bundan yüz yıl önce Hindistan’ın merhum lideri Gandi, ülkesinin bağımsızlığa kavuşması gibi meşru bir hedef uğruna şiddete başvurmayı kabul etmedi ve sadece barışçıl yollara vurgu yaptı.

Kasımi, Gandi’nin ahlak, barış,doğruluk ve şiddetten sakınmaya dayalı düşünceleri günümüzde beşeri toplumların derin acılarının en iyi tedavi yolu olduğunu ifade etti.

Gandi Müslümanların arasında da sevilen bir şahsiyet olduğunu belirten sözcü Kasımi, bu büyük liderin en önemli mesajı çeşitli milletlerin, dinlerin, grupların ve toplumların arasındaki teamülda hoşgörü ve barışık olmaktan ibaret olduğunu kaydetti.

Törende Hindistan’ın Tahran büyükelçisi Suarab Kumar da yaptığı konuşmada Gandi’nin barış, aşk ve şiddetten kaçınma simgesi olduğunu belirterek, Gandi’nin düşüncesi İslam’a çok yakın olduğunu, Gandi Şia Müslümanların üçüncü İmam’ı Hz. Hüseyin’den -s- özgürlük için nasıl mücadele edeceğini öğrendiğini söylediğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.