Kasımi: İran, Venezuela halkının iradesini desteklemektedir

  • 03 Ağustos 2017
  • 997 kez görüntülendi.
Kasımi: İran, Venezuela halkının iradesini desteklemektedir

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, ”İran, Venezuela’daki sorunların barışçıl ve kanuni yollardan çözülmesi için o ülke halkı iradesine dayalı demokratik süreçleri desteklemektedir’’ dedi.

Kasımi yaptığı açıklamada Venezuela’da yapılan seçimin o ülkede barış ve istikrarın sağlanması ve milli görüşmelerin başlamasına vesile olması temennisinde bulundu.

İran’ın, Venezuela’nın içişlerine her hangi bir yabancı müdahaleye karşı olduğunu ifade eden Kasımi, ülkelerin bağımsızlığı ve egemenliklerine uluslararası kurallar çerçevesinde saygı duyulması gerektiğini belirtti ve ABD yönetiminin Venezuela aleyhindeki tek taraflı ambargolarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kasımi, ‘’Dünya’da da ispatlandığı gibi ambargoları bağımsız ülkelerin iradesini zedelemek için bir baskı aracı olarak kullanmak yararsız ve uygunsuzdur’’ dedi.

Venezuela’da geçen pazar günü yapılan 545 milletvekiline sahip parlamento seçimlerine oy verme şartlarına haiz seçmenin yüzde 41’nden fazlası katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.