Katar’dan ”Türk Birlikleri Darbeyi Önledi” İddiasına Yalanlama

  • 28 Aralık 2017
  • 1.128 kez görüntülendi.
Katar’dan ”Türk Birlikleri Darbeyi Önledi” İddiasına Yalanlama

Katar’ın Türkiye büyükelçiliği, dün gece yayınladığı bildiride, ‘Türk birlikleri Katar’daki darbeyi önledi’ iddiaları üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye’nin Katar’a verdiği destek vurgulanırken darbeyle ilgili söz konusu iddiaların asılsız olduğu bilgisine yer verildi.

iran haber ajansına göre, Gerçek Hayat adlı derginin Katar’da darbeyi Türkiye güçlerinin önlediği yönündeki iddianın yalanlandığı ve böyle bir durumun asılsız olduğunun bildirildiği Katar’ın bildirisinde, sözkonusu dergide yer alan ”Şeyh Temim’in sarayını korumaya alan Türk birlikler Katar’a yapılacak darbeyi durdurdu” iddiaları asılsızdır denildi.

Katar büyükelçiliğinin açıklamasında, ”Abluka ülkeleri tarafından Katar Devletine karşı Fars Körfezi krizini askeri açıdan tırmandırmaya yönelik girişimleriyle ilgili olarak da şüphesiz ki bölgede ve dünyadaki birçok müttefik ve dost ülkelerin, bunların başında Kuveyt Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin politik ve diplomatik çabaları askeri tırmanışı önlemeye katkıda bulunmuştur.” ifadelerine yer verildi.

Daily Star ve Yeni Şafak gibi gazeteler geçtiğimiz günlerde, Katar Emiri’ne yönelik darbeyi Türk askeri güçlerinin önlediği yönünde geniş bir propagandaya yer vermişlerdi.

Bilindiği gibi Arabistan ve müttefikleri, Arabistan’ın siyasetleri paralelinde gitmediğinden 5 haziran 2017’den beri Katar’a, terörizme destek verdiği iddiasıyla ambargo başlatmış ve Katar’la diplomatik ilişkilerini kesmişlerdir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.