Kimyasal silah depoları, küresel barışı tehdit ediyor

  • 01 Aralık 2017
  • 993 kez görüntülendi.
Kimyasal silah depoları, küresel barışı tehdit ediyor

İran Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Güvenlik ve Politika İşleri Genel Müdürü, Suriye ve Irak’ta terörist gruplarca kimyasal silahların kullanılmasından bazı ülkelerin sorumlu olduğunu belirtti.

Gulamhüseyin Dehgani, Hollanda’nın Lahey kentinde düzenlenen 22. Kimyasal Silahların Yasaklanması Konvansiyonu Konferansında yaptığı konuşmada, üye ülkelere ait kimyasal silah depoları ve terörist grupların küresel barış ve güvenlik için bir tehdit sayıldığını belirterek, Irak ve Suriye’de terörist gruplarca kimyasal silahların kullanılmasının bazı ülkelerin bu örgütlere doğrudan ve dolaylı desteğinin gerçek sonuçlarından olduğunu belirtti.

Dışişleri yetkilisi, üye ülkeler ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü  Sekreterliğinden kitle imha silahlarına sahip olup, ancak hiçbir uluslararası anlaşmaya taraf olmayan Siyonist rejim başta olmak üzere diğer tarafları de çatısı altına alma çabalarını arttırmasını istedi.

Dehgani ayrıca, kimyasal silah depolarının imha edilmesi gerektiğine işaretle, ABD’nin dünyada en büyük kimyasal silah depolarına sahip olduğunu hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.