Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü başkanından İran’a dert ortaklığı mesajı

  • 28 Haziran 2016
  • 823 kez görüntülendi.
Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü başkanından İran’a dert ortaklığı mesajı

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) başkanı Ahmet Üzümcü, Irak’ta devrik Saddam rejimi tarafından İran’ın Serdeşt bölgesine düzenlenen kitle imha silahlı saldırının 29. yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda, bu saldırıyı yaşayanlar ve halkla dert ortaklığı içinde olduğunu bildirdi.

İRNA’nın haberine göre, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) başkanı Üzümcü, dün sözkonusu saldırının yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda, 29 yıl önce böyle bir günde Serdeşt bölgesine kitle imha silahlarıyla acımasız vahşi bir saldırının düzenlendiğine temasla; ‘bu saldırıda çok sayıda sivilin öldüğü ve yaralandığı, bu saldırıdan kurtulanların aldıkları yaralardan dolayı hala da ıstırap ve acı çektiklerine yer verildi.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) temsilciliği adına yayınlanan Üzümcü’nün mesajında Serdeş halkıyla dert ortaklığına vurgu yapıldı.

Bilindiği gibi 28 haziran 1987 tarihinde Irak’ta devrik Saddam rejimi İran’ın Irak’la sınır şehri olan Serdeşt’e kitle imha silahlarıyla saldırı düzenlemiş ve bu saldırıda Serdeşt halkından en az 119 kişi şehit olurken 8 bin kişi de kitle imha silahlarının gazlarından dolayı yaralanmış ve hala da sözkonusu saldırının yaralıları bundan dolayı ıstırap ve acı çekmektedirler.

Bilindiği gibi devrik Saddam rejiminin kullandığı sözkonusu kitle imha silahları ise Batılı devletlerin Saddam’a sattıkları silahlardır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.